Известие

Collapse
No announcement yet.

маслен отдушник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• маслен отдушник

Колеги здравейте,
    имам едно проблемче за разрешаване и реших да се консултирам с Вас.
    Става дума за маркуча през който излизат маслените пари ( маслен отдушник ) или нещо подобно нека някой ме поправи ако не се нарича така. Та целият ми е скапан и надупчен, така че може ли някой да сподели ако е имал същият проблем как го е разрешил, от къде го е взел този маркуч и да ли може да се подмени с обикновен маслоустойчив маркуч.
    Искам също да попитам той се намира под горната кора на двигателя, минава покрай дросел клапата и се спуска някъде надолу т. е къде свършва този маркуч, колко е голям и като гледам май е трудничък за смяна? Той е някъде около 16-18 мм широк ако не се лъжа.
    Благодаря предварително на всички за съветите.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
    VW Passat 1.8, 1991
    Seat Leon 1.4, 2007

Добре де колеги никой ли не е имал подобен проблем и не може да споделите нищо?
    VW Passat 1.8, 1991
    Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Мисля че не получаваш отговор защото нещо не се вързва описанието маркуча за маслените пари за почва от там където го описваш от пласмасовия капак на клапаните и завършва във въздухопровода след дебиотмера и е длъг около 20-25 см.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Колега като гледам така някой е решил проблема ти с отдушника както се решаваха проблемите навремето в сервизите... маркуча за малсенните пари се пуска отдолу под колата ... ко ша ги гориш тия пари... "само давят маторя"
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

Колега благодаря, че се озова на поста ми.
          Но сега да обясня аз го наричам така защото от сервиза в който ми го откриха че е за смяна казаха че е за маслените пари ( не компетентни )
          А сега на въпроса аз съм го отбелязал на снимката къде се намира под капака от задната дясна страна ( като застанеш с/у колата ) излиза и продължава по-край клапата надолу и не се вижда къде свършва.
          Пак е широк като този по размер но е доста по-дълъг.
          Видях го поне с очите си целият е скапан и е надупчен.
          Моля, ако някой се сети за какво говоря да внесе повече яснота и помогне за решаване на проблема.
          Благодаря на всички предварително.
          VW Passat 1.8, 1991
          Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
            Мисля че не получаваш отговор защото нещо не се вързва описанието маркуча за маслените пари за почва от там където го описваш от пласмасовия капак на клапаните и завършва във въздухопровода след дебиотмера и е длъг около 20-25 см.
            Аз защо си мисля, че това дето си го оградил на снимката е "байпас" откъдето колата си смуче въздух при напълно затворена клапа, а именно на снимката от ADO 1982 е обозначен маркуча за маслените пари?
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox
              Аз защо си мисля, че това дето си го оградил на снимката е "байпас" откъдето колата си смуче въздух при напълно затворена клапа, а именно на снимката от ADO 1982 е обозначен маркуча за маслените пари?
              Вкарваш ме в размисли ако колата смуче от там въздух при затворена дроселова клапа кой ще отчита този въздуха който влиза от там при затворен дросел не трябва ли МПХ да държи клапата отворена. А и къде ще отиват тези маслени пари от този маркуч дето колегата пита трябва да влизат в смукателния тракт. Нещо не се сещам какъв марку1 има там ама като съм махал капака на клапаните само този който съм заградил разкачавх пък може и да съм забравил
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Закарваш я на Бобо, Румен или във Вантотрейд и си готов. За кво ходиш при някви неуки майстори да ти направят по-голям проблем. Тоя маркуч да струва 30 лв. макс.
                2014: Deutschland über alles

Comment

Значи колеги този маркуч се вижда дори и когато капака е затворен точно в десният горен ьгьл, но много е странно че никой дуг не е имал подобен проблем, но ще видя да я зякарам да я погледнат.
                  Идеята ми беше дали някой може да ме насочи да знам какво точно да търся.
                  VW Passat 1.8, 1991
                  Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Значи колеги този маркуч се вижда дори и когато капака е затворен точно в десният горен ьгьл, но много е странно че никой дуг не е имал подобен проблем, но ще видя да я зякарам да я погледнат.
                    VW Passat 1.8, 1991
                    Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Вкарваш ме в размисли ако колата смуче от там въздух при затворена дроселова клапа кой ще отчита този въздуха който влиза от там при затворен дросел не трябва ли МПХ да държи клапата отворена. А и къде ще отиват тези маслени пари от този маркуч дето колегата пита трябва да влизат в смукателния тракт. Нещо не се сещам какъв марку1 има там ама като съм махал капака на клапаните само този който съм заградил разкачавх пък може и да съм забравил
                      Амиии той маркуча е след дебитомера тъй че има кой да отчита. (пък и при напълно затворена клапа и отпуснат педал потребяваното количетсво въздух би трябвало да е константа)А пък на въпроса ти маслените пари се "обединяват" с въздуха от "байпаса" и влизат в смукателния тракт след дросела. Като махнеш декоративния капак няма начин да не видиш маркуча за маслените пари. Това са ми го обяснявали тукашните корифей (или аз дотолкова съм го разбрал) , а съвсем отговорно мога да твърдя, че те са хора дето бая си разбират от нещата.

Comment

Сега ако постъпва въздух след дед дебитомера няма как да се отчетете и накой би ли пуснал снимки или линк към такива че нещо не се сещам как точно са тези маркучи и кой къде влиза след дросела.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Сега ако постъпва въздух след дед дебитомера няма как да се отчетете и накой би ли пуснал снимки или линк към такива че нещо не се сещам как точно са тези маркучи и кой къде влиза след дросела.
                          Точно така за това казвам че през тоя маркуч(ограден от теб)не идва въздух, който да премине през клапата, а се отвежда въздух от тръбата. Т.е колата си смуче през филтъра, минава през дебитомера той си смята квото си требе и после не минава през клапата, а през те тая тръба. Може и да не съм се изразил правилно първия път.

Comment

Разбрахме се .Но на мен нещо ми убягва този маркуч дето влиза след клапата нещо явно не съм го забелязал.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982
                              Значи можеш да го смениш с маслоистойчив маркуч стига да е същия диаметър и този дето е на колата да е с някакъв профил с някакви чупки.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X